Pris til scenografi-bog

Bogen “Setting the Stage – Danske Scenografer” har netop modtaget en ærespris forud for Praque Quadrenial 2019. Værket blev beskriver scenografi via 12 forskellige eksempler, bl.a. Torden & Lynilds scenografi til Befri Gudstjenesten i Aarhus Domkirke. 
Juryens skrev bl.a. at de ”ønsker at anerkende Setting the Stage med en ærespris for den måde, hvorpå den præsenterer og repræsenterer scenografi, dens elementer og processer, dens forskellige genrer og former, og den måde hvorpå der reflekteres over nutidens scenografiske praksis på en inspirerende facon.”

Åbning af den permanente udstilling Hver dag er en kamp

I dag åbner Kroppedal Museums vikingeudstilling ’Hver dag er en kamp – en udstilling om mennesket i vikingetiden’, som giver et anderledes indblik i vikingetiden. Torden & Lynild har stået for udstillingsdesignet.
Udgangspunktet for udstillingen er en stor vikingegravplads tæt på Vridsløsemagle, som museets arkæologer fandt for nogle år tilbage. Gravpladsen er en af de største vikingegravpladser fra tidlig vikingetid, vi kender til herhjemme.

Foto: Ard Jongsma

Stjernedrys over Jeg er sgu min egen

Scenografi og kostumer til musikforestillingen Jeg er sgu min egen på Nørrebro Teater får masser af stjerner og lovord med på vejen

Smuk, underholdende og bidende ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(Jyllands-Posten)

Fremragende sceneopbygning af Torden & Lynild ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(Sceneblog.dk)

Musikerne farer op og ned ad trapper og bringer ekstra liv til det flotte værk, som scenografduoen Torden & Lynild har skabt ⭐️⭐️⭐️⭐️(Scenekanten.dk)

Alligevel går prisen nok især til de musikalsk-koreografiske ensembleoptrin og til det imponerende champagnebrus af en dekoration, hvis mestre er Sigrid Bennike og Sebastian Tingkær sammenbragt under kunstnernavnet Torden & Lynild. Godt udtænkt. ⭐️⭐️⭐️⭐️(Gregersdh.dk)

Duoen Torden & Lynild står bag scenografien, og de har skabt en perfekt 1960’er Panton-inspireret scene, der er bygget op af en masse kasser i forskellige farver fordelt på tre etager. Skuespillerne løber rundt og op og ned af trapper, og popper ofte også ud gennem huller og hjørner som trold af en æske.⭐️⭐️⭐️⭐️(lovecopenhagen.dk)

Foto: Büro Jantzen

Torden & Lynild står for ny permanent udstilling til Danmarks Forsorgsmuseum

Danmarks Forsorgsmuseum, som ligger i Svendborg i Danmarks bedst bevarede fattiggård har nu rejst 2.300.000 kr. til en ny stor udstilling på Fattiggården. Udstillingen hedder “Syv Fattige Børn”. Torden & Lynild skal stå for udstillingsdesignet

Udstillingen handler om syv søskende, som har været tvangsanbragt på børnehjem og som voksne på arbejdsanstalter. De har levet et liv med fængslinger, tiggeri, alkoholmisbrug, udvandringer til USA, prostitution, flugt, mysterier, kærlighed, forliste ægteskaber og drømmen om et bedre liv.

Torden & Lynild

Fuglevangsvej 12C 2.sal, 1962 Frederiksberg C, Denmark

(+45) 26 200 888

info@tordenoglynild.net